2 Yılı Dolmayan İdareci Sınav Puanı İle Başvuru Yapabilir mi
|
|  |
2006 sınavıyla müdür yardımcısı olarak atandım.şuan 1 yıl 3 aylık kadrolu müdür yardımcısıyım bulunduğum okulda. müdür yardımcılığı sınavına girdim ve 89 puan aldım.ve 2 yıl şartı aranmaksızın sınava dayalı atama başvuru hakkım var biliyorum; çünkü yönetici atama yönetmeliğinin seçme sınavı başlıklı 11 maddesinin 6. bendi aynen şöyle: (6) Mevcut yöneticiler ve daha önce yöneticilik yapmış olanlar ile bu Yönetmeliğin 25 inci maddesinin ikinci fıkrasında sayılanlar, istemeleri hâlinde müdürlük ve müdür yardımcılığı sınavlarına da girebilirler. Bu durumda olanlar istemeleri halinde bu Yönetmeliğin sınava dayalı atamaya ilişkin hükümleri çerçevesinde değerlendirilirler. diyor sınava dayalı atama isteğe bağlı yer değiştirmeden farklı bir durum dolayısıyla 2 yıl şartı mayıs haziran dönemin yapılacak olan ve ek 2 ile yapılan isteğe bağlı atamalarda geçerli. sınava dayalı atama ise valiliğin belirleyeceği herhangi bir dönemde yapılan sınav puan üstünlüğüne göre yapılan başka bir atama şekli. bir diğer neden de sonuçta yönetmelik değişti ve yeni bir yönetmelik yayınladı ben yeni oluşan bu yönetmelikten faydalanmam için 2 yıl beklemem hukuka aykırıdır diye düşünüyorum. bu konuda bir sendikanın genel merkezini aradım ve hukuk bürosundan bir avukatla konuşturdular o da şunu söyledi: sonuçta bu yönetmelik yeni ve yeni bir hukuki durum söz konusu ve bundan sizin faydalanmak en tabi hakkınız. sizin başvuru hakkınızı kısıtlamaları için yapılacak atama duyurularında özel bir madde koymaları gerekir yani 2 yılı dolmayan mevcut müdür yardımcıları isteğe bağlı atamada olduğu gibi sınava dayalı atamada da 2 yılını doldurmadan başvuramaz diye bunu yaparlarsa da yargıdan döner. biz böyle birşey beklemiyoruz dedi. ama çevremde özellikle bulunduğum ilçede benden daha yüksek bir puan yok çoğu kişide (benden düşük puanlılar) senin 2 yılın dolmadı sen başvuramazsız diyor. moralim bozuldu. sonuçta biliyorsunuz 2006 sınavına dayalı atamada bizi tam 2 yıl atamadılar en sonunda mahkemeler neticesinde atadılar onu da genelge ile kıyıda köşede kalmış okulları açarak bizi atadılar. ben o zamanda yüksek puan alarak ilçe merkezinde birçok açık okul olmasına rağmen sadece köy okulları açıldığından bir köy okuluna gittim. şimdi 2 yıl şartı derlerse adalet bunun neresinde? bu konuda bilgisi olanların yorumlarını bekliyorum.
|