Uyarma ve Kınama Cezalarına İtiraz Nasıl Olmalı??
|
|  |
Çocuğumu okula bırakmam nedeniyle işe geç kalmakdan dolayı uyarma ve kınama cezası alma durumunda bu cezalara itiraz nasıl yapılmalı? İlkinde kaymakamın kurum denetlemesi yaptığı bir günde çocuğumu okula bıraktığım için 7-8 dak. geç kaldığımdan dolayı kurum amirine savunmamı istetip uyarı ile cezalandırılmam .., akabinde 3-4 hafta içinde de yine çocuğumu okula bıraktığım bir günde kaymakamın işe giderken yolda beni görmesi ve geç kaldığım düşüncesiyle muhakkik görevlendirmesi ile soruşturma açması ve akabinde verilen kınama ile karşılaştım.. kaldı ki benim durumumdan kurum müdürümün haberi olması ondan izin aldığımı belirtmeme rağmen kaymakamlıkça verilen ceza.. Burada galiba İl disiplin kuruluna müracaat etmem gerekir .. ancak usulunu tam olarak bilmiyorum. ve benim durumum 657 sayılı kanunun 125. maddesinde verilecek cezalardaki özür durumuna girmez mi?? Ayhrıca bunun akabinde bir daha böyle bir durumun olma olasılığı çocuğumu okula bıraktığım müddetçe olacağından bundan sonraki ceza aşamaları nereye kadar gider . teşekkürler...
|