tecilli iken bakaya kalan devlet memuru
|
|  |
neresinden baksanız aziz nesinlik bir durum. acil yardımlarınızı bekliyorum.
konu kısaca şöyle;
olayı bir iki gün içinde öğrendim.
durum şöyle, 30.11.2009 tarihine kadar tecilli olduğuma dair elimde askerlik şubesinden almış olduğum belge olmasına rağmen şubat döneminden bu yana bakaya görünmekteymişim. şubemin söylediği şu, evet haklısınız bizim de elimizde sizin 30.11.2009'a kadar tehiril olduğunuza dair belge var ama (ah bu amalar) sistemsel bir hatadan dolayı bakayasınız.
şimdi kendimle alakalı bir iki bilgi daha vereyim.
elimdeki belge askerlik durum belgesi ile doktoraya kabul aldım. okul askerliğimi tecil ettirmek için şubeme yazı yazmış ve şubem bu adam kaçak diye yazıya olumsuz görüş vermiş.
bunun yanında devlet memuruyum. ve genel müdürlüğün söylediğine göre aralığın ilk haftasına kadar askerlikle ilişkisi yoktur belgesi alamazsam memurluktan atılacakmışım.
şimdi, en kısa sürede bir şubede ifade vereceğim ve baştan sona haklı olduğumudan dolayı ceza almam mümkün değil diye düşünüyorum. bunun yanında asıl sorun bu işlemlerin mevcut bürokrasi sayesinde aylar sürecek olması dolayısıyla işten atılmam mevzu.
ne yapabilirim. ve olur da atılırsam önüme gelen herkese de dava açmayı düşünüyorum.
|