Kamuda çalışan Bilgisayar Mühendisleri EMO ya üye olmak zorundamıdır?
|
|  |
Kamuda Bilgisayar mühendisiyim, EMO dan kuruma gelen yazıda, bizlerin Elektrik Mühendisleri Odasına üye olmamızın 6235 SAYILI TÜRK MÜHENDİS VE MİMAR ODALARI BİRLİĞİ KANUNU'nun 33 maddesine göre zorunluluk olduğu yazıyor, kanunu internetten buldum, yazı aşağıda, ben zorunluluk olarak anlamadım, bu durumda ne yapılabilir? böyle bir zorunluluk varmı? Teşekkürler şimdiden.
III - Umumi hükümler
Madde 33 - Türkiye‘de mühendislik ve mimarlık meslekleri mensupları mesleklerinin icrasını iktiza ettiren işlerle meşgul olabilmeleri ve meslekî tedrisat yapabilmeleri için ihtisasına uygun bir odaya kaydolmak ve azalık vasfını muhafaza etmek mecburiyetindedirler.
(Ek fıkralar : K.H.K. 66 - 19.4.1983)
Kamu Kurumu ve Kuruluşları ile iktisadî Devlet Teşekkülleri ve Kamu iktisadî Kuruluşlarında asli ve sürekli olarak çalışan mühendislik ve mimarlık meslekleri mensuplarının "meslek ve ihtisaslarıyla ilgili odaya girmeleri isteklerine bağlıdır. Ancak bunlar, görevlerinin gereği olan işleri yaparken, mesleki bakımdan, Odaya kayıtlı meslektaşlarının yetkileriyle haklarına sahip ve onların ödevleriyle yükümlüdürler. Bu konuda Türk, Silâhlı Kuvvetleri mensupları ile ilgili hükümler saklıdır.
|