Memur Rehberi - Forum  

Go Back   Memur Rehberi - Forum > Kamu Personeli > Teknik Hizmetler

Teknik Hizmetler Teknik hizmetleri sınıfında yer alan memurların bilgi alışverişinde bulunabildikleri platformdur

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11-01-2010, 08:50   #1 (permalink)
Hızlı Üye

DeSHaWn is on a distinguished road
Standart Emeklilikte yaşa takılanlar

Merhaba Arkadaşlar,
Buraya yazacağım konu tüm memur arkadaşları ilgilendiren bir konu olduğundan tüm memrurları ilgilendiren bir foruma yazayım diye düşündüm ancak öyle bir forum bulamadığımdan ayrı ayrı diğer sınıflardaki memur arkadaşların forumlarınıda yazdım.Ben ve benim gibi bir çok arkadaş işe başladığımızda erkekler için 25 kadınlar için 20 yıl çalışamkala emekli olabilecektik.Ancak 2002 yılında yapılana yasal düzenleme ile emeklileğe kalan sürelerimiz ve göz önünde tutularak emeklilik için yaş barajı da getirilerek emekli olabilmek için bu sürelerin üzerinde (benim için 7 yıl daha) çalışarak emekli olabileceğiz.Anacak her ne kadar Deevlet Memuru olarak işe başlarken her ne kadar sözleşme imzalamıyorsak da o an için yürürlükteki mevzuata göre ve aslında bir bakıma gizli bir sözleşme ile işe başalmış oluyoruz.Bu bakımdan emeklilik için erkek arkadaşlardan 25 ve bayan arkadaşlardan 20 yılını doldurupta dava açan arkadaş olursa kazanabilir diye düşünüyorum.Ben henüz 25 yılımı doldurmadığımdan dava açamadım.Dava açan arkadaşlar var ise buraya yazarsa tüm arkadaşlar bilgi edinmiş olur.
Saygılarımla..
DeSHaWn isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Bookmarks

Etiketler
emeklilikte, takilanlar, yasa

Seçenekler
Stil