Memur Rehberi - Forum  

Go Back   Memur Rehberi - Forum > Kamu Personeli > Teknik Hizmetler

Teknik Hizmetler Teknik hizmetleri sınıfında yer alan memurların bilgi alışverişinde bulunabildikleri platformdur

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11-01-2010, 08:47   #1 (permalink)
Hızlı Üye

DeSHaWn is on a distinguished road
Standart ***Eğitim Durumundan Tayin Dilekçesi Örneği ***

******** İDARE MAHKEMESİ’NE
(Yürütmeyi Durdurma Taleplidir)
DAVACI : AD SOYAD: Harleyci T.C. No:*******
Adres: .....
DAVALI :xxxxxx Bakanlığı/ANKARA
TALEP KONUSU kurumunun red dilekçene verdiği cevap yazısı tarih ve saysısı) **/**/2008 tarih ve ***sayılı eğitim özrü sebebiyle yer değişikliği talebimin reddine ilişkin idari işlemin iptali talebinden ibarettir.
TALEP TARİHİ : 0*/**/2008
AÇIKLAMALAR : xxxxxxxx işyerinde
Teknik Hizmetler Sınıfında Teknisyen olarak görev yapmakta iken, ********Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümünden mezun oldum. ****** Bakanlığının Mimar, Mühendis, Tekniker ve Teknisyen Kadroları için **/*/2008 tarihinde yaptığı Unvan Değişikliği Sınavına girdim. Bu sınavda başarılı olmam sebebiyle mühendis unvanı alarak, **** Bakanlığının */*/2008 tarih ve *0*0*0 sayılı atama kararnamesi ile**** Müdürlüğü emrine Makine Mühendisi olarak atandım. Ancak **/**/2008 tarihinden beri **** üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü ***** Mühendisliği Ana Bilim Dalında Tezli Yüksek Lisans öğrencisi olmam sebebiyle eğitim özründen dolayı yer değişikliğim için **/**/2008 tarihinde davalı idareye başvuruda bulunarak *** iline tayin istedim. Ancak gelen dava konusu cevabi yazı ile Mimar, Mühendis, Tekniker ve Teknisyen Kadroları için Başvuru Atama Kılavuzuna göre atanmak istediğim ****Müdürlüklerine kendi isteğim doğrultusunda atandığım ve yine aynı kılavuzun** Madde “Adayların yerleştirilmesinde ve atamalarda adayların (sağlık, eş ve öğrenim vs.) özür durumları dikkate alınmayacaktır” ibaresi gerekçe gösterilerek talebim dava konusu işlem ile reddedilmiştir.
Anayasanın Genel Esaslar başlıklı 10. Maddesi “ Herkes, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir. Kadınlar ve erkekler eşit haklara sahiptir. Devlet, bu eşitliğin yaşama geçmesini sağlamakla yükümlüdür. Hiçbir kişiye, aileye, zümreye veya sınıfa imtiyaz tanınamaz. Devlet organları ve idare makamları bütün işlemlerinde kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorundadırlar.” Denilmektedir.***** atama kılavuzu kapsamında durumumum değerlendirilip özür grubundan yer değişikliği talebimin reddi hakkaniyete uygun değildir. Kılavuzun “Adayların yerleştirilmesinde ve atamalarda adayların (sağlık, eş ve öğrenim vs.) özür durumları dikkate alınmayacaktır” ibaresinden yola çıkılarak anayasanın eşitlik ilkesi gözetilmeden işlem tesis edilmiştir. Yine anayasanın II. Eğitim ve Öğrenim Hakkı ve Ödevi başlıklı 42. Maddesi “Kimse, eğitim ve öğrenim hakkından yoksun bırakılamaz. Öğrenim hakkının kapsamı kanunla tespit edilir ve düzenlenir….”denilmektedir. Görüleceği üzere eğitim hakkı anayasadan kaynaklanan bir haktır ve hiçbir surette alt hukuk normları ile bertaraf edilemez. Tüm bunlar bir arada düşünüldüğü zaman iş bu davayı açma zarureti hasıl olmuştur. Takdir makamınızındır.
HUKUKİ SEBEPLER :Anayasa, İYUK, İlgili tüm yasal mevzuat
HUKUKİ DELİLLER ava konusu işlem, **.**.2008 tarihli dilekçe, **** Üniversitesi yüksek lisans öğrencisi olduğumu gösteren belge
SONUÇ VE TALEP :Yukarıda arz ile izaha çalıştığım ve mahkemenin de re’sen gözeteceği sair hususlar nedeni ile;
1) (kurumunun red dilekçene verdiği cevap yazısı tarih ve saysısı)**/**/2008 tarih ve *** sayılı eğitim özrü sebebiyle yer değişikliği talebimin reddine ilişkin idari işlemin iptaline;
2) Tüm yargılama harç ve masrafların karşı yan üzerinde karar verilmesi saygılarımla arz ile talep ederim.
AD SOYAD: Harleyci
Ek: Deliller Bölümünde Sayılanlar
DeSHaWn isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Bookmarks

Etiketler
dilekcesi, durumundan, egitim, ornegi, tayin

Seçenekler
Stil