Memur Rehberi - Forum  

Go Back   Memur Rehberi - Forum > Kamu Personeli - Ortak Konular > Sendikalar

Sendikalar Kamu görevlileri sendikalarına ilişkin konuların paylaşabildikleri platformdur

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13-01-2010, 06:52   #1 (permalink)
Hızlı Üye

erdosida is on a distinguished road
Standart 151.612 Kere Teşekkürler....(Erol Battal/Eğitim-Bir-Sen Gn. Tşk. Sek.)

Geçen yıl 14 Mayıs günüydü, öğlenden sonra Demirözü Temsilcimiz Uğur Kaçmaz’dan gelmişti ilk faksımız. Demirözü’nün mutabakat metniydi. Heyecan dalgası onunla başlamıştı. Bu sene Hazro’dan İlçe Temsilcimiz Ekrem Akbulut ilk heyecan fişeğini ateşledi. Ekrem kardeşimin faksı aslında sonucu bize müjdelemişti. Eğitim-Bir-Sen: 28, TES: 2, Eğitim-Sen: 14. Sonra diğer sonuçlar peş peşe akmaya başladı.
Ve 15 gündür düşmeyen heyecan, bu fişekle bizi Milli Eğitim Bakanlığı’nda yetkiye taşıdı.
Evet kardeşlerim, sonuçlar aslında bir sendikanın sayılarını vermekten ziyade, ülkemizin normalleşmeye başlamasının bir göstergesidir. Bütün sosyal bilimciler bu konuyu ülkenin demokratikleşmesinin bir sonucu olarak okuyacaklardır.
Bir ülkenin demokrasi ölçüsü, o ülkenin gerçekten sivil olan örgütlerinin gücüyle orantılıdır. Bütün sosyologlar bunu bu şekilde okur, bu şekilde değerlendirir. 28 Şubat postmodern darbesinin bakiyesi iktidarlar döneminde neşv-ü nema bulmuş yapılar, tek tek erimekte, tarihin çöplüğünde yerlerini almaktadırlar. Artık korkutmalar, ürkütmeler, tahkirler fayda etmemekte, ülkemizde sular yatağına çekilmektedir. İsimleri lazım değil, ulusalcı Ergenekoncuların ifadeleriyle kabaklar kışın etkisiyle yapraklarını dökmekte, gövdelerini kaybetmekteler. Uzun ömür olarak hayal edebildikleri ise kavaktır. Ne diyelim, Üstat Necip Fazıl’ın ifadesiyle, bu zatlar, “Kendi küçüklükleri içerisinde büyüklük kavramını unutmuşlar.” Halbuki ağaçtan uzun ömür biçilecekse, bu asla kavak olmayıp, uzun ömrün Divan Edebiyatı literatürü ile maznunu çınardır. Bugüne kadar kimse, ‘kavak kadar uzun ömürlü’ sözünü duymamıştır.
Evet dostlar, üye takip programındaki üye sayımız 28 Mayıs 2009 itibarıyla 151.612. Bu kardeşlerimizden bir kısmı asker, bir kısmı doğum izni gibi ücretsiz izinde, bir kısmı ise çeşitli nedenlerle mutabakata dahil edilemediği için 144.000 civarında (üniversiteler daha net olmadığı için civarında diyoruz) üyemiz mutabakat sayılarına dahil olmuştur. Bu nedenle de mutabakatlara dahil edilmemiş olsalar da asker üyelerimiz, ücretsiz izinde olan üyelerimiz, çeşitli nedenlerle -bunların içerisinde katakulli de vardır- sayılmayan ama bugün bizleri yetkiye taşıyan arkadaşlarımızdır bunlar. Bu arkadaşlarımıza da teşekkür etmemizi yine malum zatlar sitelerine dolayıp, kendi sirkatlerini sergilemekteler ki, biz daha önceki yazımızda da ifade ettiğimiz gibi, arkamızdaki sesleri muhatap almıyoruz.
Zor dönemlerde var olduk. Sıkıntılı dönemlerde varlığımızı sürdürdük.
Bugün sendikamıza karşı laf söyleyenler, sendikamızı AK Parti ile ilintilendirenler, dün utanmadan, sıkılmadan bizleri darbecilerle tehdit ediyorlardı. Bundan 5 yıl önce üye olmuş bütün üyelerimiz, bu tehdidin muhatabı olmuşlardır. “Gelin bize üye olun, biz darbecilerin, 28 Şubatçıların adamıyız, sizi koruruz” çağrısını almayan üyemiz var mıdır? Bu söylemin kendisinin bir utanç vesikası olduğunu bile düşünemeyen bir güruhun Eğitim-Bir-Sen’i ağzına alması bile bir garabettir.
Beni en çok mutlu eden olay ise, bütün birimlerde imzalanan mutabakat metinlerinde Eğitim-Bir-Sen yetkililerinin imzasının olmasıdır. Bir teşkilatın belki de en büyük gücü bu olsa gerek. Kendisine sahip çıkan, onun hukukunu koruyan, ‘kim var’ sorusuna ‘ben varım’ diyebilen mensuplara sahip olmak Eğitim-Bir-Sen’i hep en etkin ve en büyük yapacaktır.
EROL BATTAL
EĞİTİM-BİR-SEN
GENEL TEŞKİLATLANMA SEK.
erdosida isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Bookmarks

Etiketler
battal egitimbirsen, kere, sek, tesekkurlererol, tsk

Seçenekler
Stil