Sendikadan İstifa (Anayasa Mahkemesi Sendika Ödeneğini İptal Edildi)
|
|  |
Sendikalı arkadaşlar, Anayasa Mahkemesi sendika ödeneği düzenlemesini iptal etti. Artık Sendika Aidatı Maaşımdan kesilecek. Bu güne kadar üyesi olmama rağmen hiçbir faydasını görmediğim, tam aksine atamalarda il emrinin kaldırılmasına-sözleşmeli ve kadrolu öğretmenlerin eşlerinin ayrı kalmalarına-yönetici atamada daha önce tek belirleyici faktör olan sınavın kaldırılıp bunu bir kaosa çevirmesine neden olan sendikalara bir de alın teri olan maaşımı vermekten vazgeçiyorum. Çoğu kimse, Anayasa Mahkemesi sonrasında bu kararı aldığımı ve bu durumun etik olmadığını düşünecektir. Ama Anayasa Mahkemesi kararı yukarıda saydığım hususları açıkça anlamamı sağlamıştır. Ayrıca çoğu öğretmenin mağduriyetine neden olan İLKSAN ile bu sendikalar arsında da bir fark kalmamıştır. Her ikisi de birer gelir aracı olmuştur. Gündemden takip ettiğinizde bütün öğretmen sendikalarının abantta, izmirde, antalyada, kızılcahamamda 5 yıldızlı otellerde iller ve başkanlar toplantıları düzenlediklerine şahit oluyoruz. Ben ayda yaklaşık 1300 tl kazanırken ve 5 yıldızlı bir otelin gecelik fiyatı 200 dolarken, nasıl oluyorda sadece öğretmenlerden oluşan sendika il ve merkez yöneticileri buralarda 3-4 gün kalabiliyor.
Ben artık kimsenin keyfi ve rahatı için çalışmıyorum. Her sene zorla maaşımdan kesilen aidatlar ile İLKSAN genel kurulu Antalyada 5 yıldızlı otellerde genel kurul yapıyorsa; öğretmen sendikaları da aynı şekilde keyfini sürüyorsa; ben Sendikamdan vazgeçiyorum.
|