Memur Rehberi - Forum  

Go Back   Memur Rehberi - Forum > Kamu Personeli - Ortak Konular > Sendikalar

Sendikalar Kamu görevlileri sendikalarına ilişkin konuların paylaşabildikleri platformdur

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13-01-2010, 05:00   #1 (permalink)
Hızlı Üye

erdosida is on a distinguished road
Standart Memur ve hizmetlilere sahip çıkan var ama bir şartla dürüstlük

MEMUR VE HİZMETLİLERE SAHİP ÇIKAN VAR
2008 yılı toplu görüşmeleri mutabakat metninden birkaç kararla sözlerime başlamak istiyorum.
1.Kamu görevlilerinin aylık ve ücretlerine 2009 yılının birinci altı aylık döneminde %4 ve ikinci aylık döneminde ise %4.5 oranında artış olacak şekilde zam yapılması.
2.375 sayılı kanun hükmünde kararnamenin ek 4.maddesine göre ödenmekte olan 5 ytl sendika ödeneğinin yasal düzenleme yapılmak suretiyle toplu görüşme primi adıyla 2009 yılı başından itibaren 10 YTL olarak ödenmesi
3.Yılın her yarısı için gerçekleşen enflasyon oranının anılan dönemlerde yapılan artış oranını aşması halinde gerçekleşen enflasyon oranı ile söz konusu artış oranı arasındaki farkın ilk altı ay için 1/7/2009 ikinci altı ay için ise 01/01/2010 tarihinden geçerli olacak şekilde kamu görevlilerinin aylıklarına enflasyon farkı olarak yansıtılması
Yukarıda görüldüğü gibi Türkiyede artık sendikacılık anlayışının iflasından başka bir şey görünmemektedir.
Ancak SON ZAMANLARDA Milli Eğitim Bakanlığı içersinde oluşan büyük ve yetkili sendikakalar sadece 2.maddede yer alan sendika aidatı ve üye avcılığı dışında eğitim çalışanına hiçbir şey üretememiştir.
Bu da Milli Eğitim Bakanlığılığı içerisinde üvey evlat gibi duran öğretmen harici kadroları sahipsiz ve kimsesiz bırakmıştır.
Eğitim öğretim ödeneği
Ek ders karmaşası
Atama ve yer değiştirme yönetmeliği
Norm kadro uygulamaları
Seminerler
Görev tanımı
Aylıkla ödüllendirme
Giyim yardımı
DPY ve bursluluk kontenjanları
Sosyal tesislerden yararlanma
Görevde yükselme
Unvan değişikliği vb daha sayacağımız pek çok konuda maalesef arkadaşlarımız sahipsiz ve kimsesiz bırakılmıştır.
Bu vesile ile sorun yaratmayan sorun çözen umut tacirliği yapmayan siyasal bir yanı bulunmayan kendi değerlerine sahip çıkan farklı renkleri bir arada bulundururken onların hassasiyetlerine önem veren dürüst liyakatli sözünün eri yalakalık ve yağcılıktan uzak dik duran ne konuştuğunu bilen eğitim çalışanının hak ve menfaatlerinin korunması açısından gecesini gündüzüne katarak Bakanlık önüne yorgan döşeğini serecek Sadece hak ve menfaatlerin korunacağı eğitim çalışanı üzerinden rant kaygısı olmayan hizmetli kardeşinin derdine derman olacak şöför kardeşinin halinden anlayacak,memurun sorunlarını her yönüyle kamuoyuna sunacak şefinin aşçısının çilesini bilecek kısaca eğitim çalışanına gerçek tabiblik yapacak insanların bu platformda bir araya gelerek gerçek değerlendirmeleri yapıp belli bir merkezde siyasetten uzak olarak toplanması gerekmektedir.Konuşmayla yalanla dolanla kimsenin kimseyi kandırma hakkı yoktur.Zaten yıllarca ihmal edilmiş görmezlikten gelinmiş ve çığ gibi büyümüş sorunlar karşısında herkesin ve herkesimin görüş ve önerilerine bu platform açılmıştır.Doğrusu ile yanlışı ile herkesin bu başlık altında sorunları ortak olarak nasıl çözebiliriz önerileri eğitim çalışanının önündedir.Mutlaka görüş ve önerilerinizi bu başlık altında yazarsanız hepimiz doğruyu bulmada ortak aklı kullanmış oluruz.ortak akıl görüş ve önerileriniz mutlaka dikkate alınacak ve bu konuda ne gerekiyorsa mutlaka ortak bir zemin hazırlanacaktır.Bizi izlemeye devam edin.Ortak adresin neferide başkanıda siz olun
Saygılarımla
erdosida isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Bookmarks

Etiketler
ama, bir, cikan, durustluk, hizmetlilere, memur, sahip, sartla, var

Seçenekler
Stil