Memur Rehberi - Forum  

Go Back   Memur Rehberi - Forum > Kamu Personeli > Sağlık Hizmetleri ve Yardımcı Sağlık Hizmetleri (Hekimler)

Sağlık Hizmetleri ve Yardımcı Sağlık Hizmetleri (Hekimler) Sağlık hizmetleri sınıfında görev yapan uzman hekim, pratisyen hekim, diş hekimleri ve eczacıların bilgi alış veriş platformu

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13-01-2010, 09:14   #1 (permalink)
Hızlı Üye

DeSHaWn is on a distinguished road
Standart Askerlik=vatan hizmeti, mecburi= devlet hizmeti, askerlik süresi mecburi süresinden düşülmeli

Askerlik:
T.C. Anayasası
72. Madde
V. Vatan Hizmeti
Vatan hizmeti, her Türkün hakkı ve ödevidir. Bu hizmetin Silahlı Kuvvetlerde veya kamu kesiminde ne şekilde yerine getirileceği veya getirilmiş sayılacağı kanunla düzenlenir.
Mecburi hizmet:
5371 sayılı Mecburi Hizmete İlişkin Kanun
5 Temmuz 2005 00:13
Doktora mecburi hizmetMecburi hizmet'e dava için yönlendirme
Tabiplerin Mecburi Hizmetine İlişkin Ayrıntılar
Mecburi Hizmete İlişkin Kanunun Tam Metni
Mecburi Hizmetin Ayrıntıları
Sağlık Personelinin Özlük Haklarına Düzenleme Yapan Yasa Teklifi05/07/2005 tarihli Resmi Gazetede yayımlanmıştır.

SAĞLIK HİZMETLERİ TEMEL KANUNU, SAĞLIK PERSONELİNİN TAZMİNAT VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR KANUN, DEVLET MEMURLARI KANUNU VE TABABET VE ŞUABATI SAN'ATLARININ TARZI İCRASINA DAİR KANUN İLE SAĞLIK BAKANLIĞININ TEŞKİLAT VE GÖREVLERİ HAKKINDA KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMEDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN.

Arkadaşlar, bizlere hem "devlet hizmeti" hem "vatan hizmeti"yaptırılması anayasaya aykırıdır. Bu konuda TTB'nin her zamanki gibi birşey yapmayacağı kanaatindeyim. Ben şu an askerlik yapıyorum, askerlik bitiminde de dava açıp askerlik süremin mecburi hizmet süresinden düşülmesi konusunda girişimlerde bulunmayı planlıyorum...

Not: burada sıkça, abuk sabuk (hekim arkadaşlar başta olmak üzere, yok hastalık soranlar vs vs gereksiz ve mesnetsiz çok insan var) yazışmalar oluyor. Eğer bu böyle devam ederse, ileriki zamanlarda, ya forumu başka yere taşımayı, ya da dava konusunu kimseye duyurmamayı düşünüyorum.
DeSHaWn isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Bookmarks

Etiketler
askerlik, askerlikvatan, devlet, dusulmeli, hizmeti, mecburi, suresi, suresinden

Seçenekler
Stil