Nasıl Bir Muhasebe Kitabı?
|
|  |
Arkadaşlar muhasebe konusundaki sıkıntılarınızı dikkate alarak bir kitap hazırlamaktayım(Forum ilkeleri gereği Yayın evi-isim sormak yok). Önce ben düşüncelerimi aktarayım, sonra sizin değerli fikirlerinizi almak istiyorum.
A-Kitapta konu anlatımı, test sorular ve monografi hepsine birden yer vermeyi düşünüyorum.
B-Konu anlatımı orhan sevilengül kadar kalabalık olmayacak, murat, karacan gibi açıköğretim düzeyi de olmayacak
C-Test Sorular ve monografileri ercan beyazıtlı gibi basit olmayacak.
D-Her bölüme ilişkin konu anlatımının sonunda test soruları ve monogrofileri yer alacak. Mesela hazır değerlerin sonunda hem test soruları hem de monografi eklenecek.
E-hesap planının sırasını izlemeyi düşünmüyorum. Biliyosunuz orhan sevilengülün kitabı hesap planını izlemektedir. Bu bazı ilgili hesapların birbirinden kopmasına neden olduğunu düşünüyorum. Örnek vermek gerekirse; Dönem ayırıcı hesapların herbiri yaklaşık 100 er sayfa sonralarda yer alamaktadır.
Ben bu dönem ayırıcı hesaplar (18-28; 38-48 gruplarını) gibi benzer olanları aynı başlık altında anlatacam. aslında bu yöntem Yüksel Koç Y. hocamızın kitabında mevcut.
benim düüşüncelerim bunlar.Özellikle son düşüncem nasıl bunu öğrenmek istiyorum.
Son olarak kitabın ismi ne olsun..Güzel isim için fikir verene yazarı olduğum bir kitap göndereceğim..Şimdiden teşekkür ederim
|