Memur Rehberi - Forum  

Go Back   Memur Rehberi - Forum > KPSS > KPSS B Grubu > KPSS B - Önlisans Mezunları

KPSS B - Önlisans Mezunları KPSS-B Sınav ve Yerleştirmelerine katılacak önlisans mezunlarının soru ve sorunlarını paylaştıkları platform.

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16-01-2010, 08:21   #1 (permalink)
Kıdemli Üye

ilahicenneti is on a distinguished road
Standart halkla ilişkiler mezunu arkadaşlar destekkkkkkk

arkadaşlar kendi alanımızla ilgili yazı hazırladım ve bu yazıyı başta dpb ve diğer kuruluşlara mail göndermeyi düşünüyorum yazı hakkında yorum yaparmısınız ve destek olursanız eklemek istediğiniz başka düşünceler varsa yazın

Halkla ilişkiler, herhangi bir kuruluşun halkın düşüncelerini etkilemeye dönük faaliyetleridir. Halkla ilişkiler, bir kamu kuruluşunun ilişkide bulunduğu toplum kesiminin güven ve desteğini sağlamak için giriştiği iki yönlü iletişime dayalı, sonuçta kamu oyunda kuruluşun, kuruluşta da toplumun istediği yönde değişikliklerin gerçekleşmesine, böylece kuruluş ile çevresi arasında olabilecek en uygun ölçekte uyum ve denge sağlamasına yönelik sistemli ve sürekli çaba olması gerekmektedir.

Türkiye’de Kamu Kuruluşlarında Halkla İlişkiler alanında eksiklikler sebebi ortaya çıkan sorunların sonucu olarak, kamu kuruluşlarında halkın istek ve gereksinimleri yeterince anlaşılmamaktadır. Halk ise kendi taleplerini çeşitli vasıtalarla yönetime duyurmaya çalışmaktadır fakat halkla ilişkiler alanındaki eksiklikler sebebiyle Yönetim bu isteklere cevap vermemiş, onları gerektiği gibi değerlendirmemiştir. Bunun sonucu olarak halk, kamu kuruluşlarının keyfi hareket ettiğine, isteklerinin çözümlenmesi için çaba harcanmadığına inanmaktadır

Halkla ilişkiler birimlerinde, uzman personel istihdam edilmesi gerekmesine rağmen uzman personel yetersizliği görülmektedir. Bakanlıkların merkezi düzeyde halkla ilişkiler çalışmalarını yürüten müşavir yada yöneticiler, örgütsel işleyiş konusunda gerekli bilgi birikiminden çoğunlukla yoksundur. Bunların atanmalarında, görevin gerektirdiği niteliklerin mutlak olması gereken hususlar arasında yer almamaktadır.

Bu sebeblerden dolayı bu alanda eğitim almış Halkla ilişkiler mezunları olarak kendi alanımızla ilgili atamalara önem verilmesini rica ediyoruz
ilahicenneti isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Bookmarks

Etiketler
arkadaslar, destekkkkkkk, halkla, iliskiler, mezunu

Seçenekler
Stil