MEB şube müdürleri nerdesiniz?
|
|  |
Değerli meslektaşlarım. Bugün kaymakamların da özlük hakları düzeltildi. Bildiğiniz gibi hakim-savcı maaşlarına % 42 civarında zam yapıldı. Diğer memurlara 40+40 verildi. Imamlara, polislere ek olarak 100 ytl. Daha verdiler. Bizlere hiçbir şey yok. Kariyer sınavlarına sokmadılar, yurt dışı öğretmenlik sınavlarına almadılar, sene başında verilen eğitim-öğretim hazırlık ödeneği, o da yok. üst yönetici olmamıza rağmen okul yöneticilerinden az ek-ders ücreti alıyoruz, zaten master-doktora zammı herkesten kaldırıldı, biz neyiz anlamadım, yeri geliyor milyarlarca liralık ihalelere imza koyuyoruz, bu sorumluluk ağırlığına karşı bu meslek çekilmez. Belki aramızda tuzu kuru olan büyük şehirlerde ek gelirleri olan arkadaşlar vardır. (mtsk, sınavlar..vs.). Ancak büyükşehirlerinde onlara göre problemleri vardır. Kimse alınmasın. Ayrıca bildiğiniz siyasi baskıları saymıyorum. Sen sınava gir, kendini parçala, kadro al, sonra iki yıllık mezun birini başına milli eğitim müdürü olarak görevlendirsinler, yıllardır bir tayin bile yapamıyoruz, şahsen ben 4 yıldır evimden uzağım, hafta sonları ancak evime gidebiliyorum. Neymiş efendim siyasi referansın yokmuş. Bunu bana diyen bakanlık bürokratları. çektiklerimden dolayı iki elim yakalarında olacak. Neyse bu konu asıl konumuzun biraz dışında. Mağdur olduğumuz asıl konumuz özlük haklarımız.
Benim üzülme noktam sesimizi duyuramamak noktasında. Problemlerimizle ilgili olarak nasıl bir kamuoyu yaratabiliriz? Nasıl birlik olabiliriz? Biz meb'in zencileri miyiz? Bu konuda düşüncelerinizi ve yorumlarınızı paylaşırsanız çok sevinirim.
|