Renk Körü Olanlar Neden Polis Olamaz ?
|
|  |
Abiler , ablalar ve arkadaşlar ben bu yıl pmyo sınavına gireceğim ve polis olmayıda cidden istiyorum tabi isteyeni değil belirlenen şartları sağlayan kişiler polis olabiliyor. Sağlık şartlarında da renk körü olanlar elenir diye madde de var. Tabi bende de renk körlüğü var. Renk körlüğü var ama bütün renkleri tanıyıp birbirinden ayırt edebiliyorum. Dışarıda yeşili göster yeşil kırmızı veya mavi herhangi bir rengi göster hangi renk olduğunu söyleyebilirim ama ishiara (renk körlüğü) kitabında sayıları farklı söylüyorum. Örneğin renk körü olmayan sayıyı 8 görüyor iken ben 3 görüyorum. Kaderimizi o kitap neden belirliyor. Ayrıca dışarıda 8'i 8 ; 3'ü 3 olarak görüyorum.. Daha da uzatmaya gerek yok sanırım anlatmak istediğim anlaşılmıştır umarım.. Bu şartlar var iken neden mülakatlarda eliyorlar ? Mülakatlarda elenip Ankara'da kurulun karşısında da bu şekilde bir konuşma yapsak durum değişir mi ? Akademiye bu tarz bir mail attım cevap olarak dilekçe olarak isteğinizi belirtirseniz değerlendirmeye alınır şeklinde cevap geldi.. Sizin bu konuda ki düşünceleriniz nedir ? İyigünler , hayırlı görevler
|