Yaklaşık 16 aydır bu foruma üye olup belli aralıklarda özellikle emniyet ile ilgili konu başlıklarını takip ediyorum. Lüzum görmedikçe yazmak değil ‘okumak’ taraftarıyım. Ancak ilk kez bir konu açma gereği duyuyorum.
Birçok kişinin bildiği ve popülaritesi çok yüksek bazı arkadaşlık ve oyun sitelerinden meslektaşlarımızın resmi çekildikleri fotoğrafları yükleyerek bahsi geçen sitelerde üniforma üzerinden prim yapmaya çalıştıklarını görmekteyim. Arkadaşlık ve oyun siteleri diyerek konuyu daralttım dağılma olmaması için ama örnekler çoğaltılabilir.
Şimdi soruyorum;
1- Arkadaşlık sitesinde bu üniformayı kullanarak sözde reklam yaparak ‘kız tavlamak’ ne kadar normalize edilebilir?
2- Oyun sitesine resmi üniforma ile çekilmiş fotoğrafı yüklemekteki amaç nedir?
3- Sevenimiz olduğu kadar sevmeyenimizin de çok sayıda olduğunu düşünürsek, ikinci kesimden biri, emniyet teşkilatı hakkında kim bilir adı geçen sitelere üye olan meslektaşlarımızla konuşmaları neticesinde yapmayı düşündüğü ve/veya yaptığı, yapacağı eylemler için kimi sorumlu tutacağız?
4- Dönem dönem medyadan haberlerini okuduğumuz, izlediğimiz kötü yazılımlar ile ( truva atı,virüs
vb ) polis bilgisayarlarına girip, gizli ve/veya sivil vatandaşın erişmemesi gereken bilgilere erişebilen art niyetli ve yasadığı amaçlara hizmet eden insanların olduğunu da tüm bu şablona ilave edersek bu satırları yazan kişi gerçekleri mi dillendiriyor yoksa komple teorileri mi üretiyor?
Son bir not vermek istiyorum. Ben de adı geçen arkadaşlık ve oyun sitelerine üyeyim ve kendime ait fotoğraflar da yükledim. Ama bir tane dahi üniformalı fotoğrafımı yüklemedim. Bu üniformayı giymeden önce nasıl birey isem, bir gün bir üniformayı çıkardığım zaman da birey olarak yaşamaya devam edeceğim-kısmet olursa bu meslekten emekli olacağım-. Ama kendime ait farklılıklarım ve ayrıcalıklarım ile insanlara yaklaşıyorum; üniformam ile değil! Biliyorum ki üniformamı sunarsam insanların ilk verecekleri negatif veya pozitif değer bana değil üniformama ve dolayısı ile mesleğime verilmiş olacaktır.
Düşüncelerinizi birbirimizi kırmadan söyleyebilmemiz dileğiyle…