![]() |
|
|||||||
| Avukatlık Hizmetleri Avukatlık hizmetleri sınıfında yer alan memurların bilgi alışverişinde bulunabildikleri platformdur |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
|
#1 (permalink) | ||
|
Kıdemli Üye
![]() |
Borcun muacceliyeti ile ilgili yönetmelikte değişik hükümler var. Kamu kurumunda avukat olduğum için baro kaydımı sildirmiştim ve baroporttan geri ödeme bilgilerime ulaşamayınca farkettim. Acaba muaccel olmuş mudur diye tereddüte düştüm. Kamu avukatları baroya kayıtlı olmasa da yada stajdan sonra hakimlik mesleğine geçenler için böyle bir muacceliyet sözkonusu değil
Bilgilerinize... Kredi Borcunun Ödenmesi Madde 19 — (Değisik:RG-22/10/2005-25974) Stajyerin kredi borcu, staj bitim tarihinden itibaren yirmidört ay sonra muaccel hale gelir. Bu Yönetmeliğin 18 inci maddesi uyarınca hesaplanan toplam borç muacceliyet tarihinden itibaren kredi kullanım taksit sayısını geçmemek kosulu ile aylık taksitler halinde geri ödenir. Toplam borcun muacceliyet tarihinden önce tamamen geri ödenmesi durumunda herhangi bir faiz talep edilmez. Kredi borcundan, kefiller de müstereken ve müteselsilen sorumludur. Avukatlık Kanununun 25 inci maddesi nedeniyle uzatılan staj süreleri, kredi geri ödeme baslangıç tarihinin belirlenmesinde dikkate alınmaz. Stajyerin, staj sonrası avukatlık dısında baska bir mesleğe girmesi halinde, kredi borcunun tamamı avukatlık dısındaki mesleğe giris tarihinde muaccel hale gelir, avukatlık mesleğine girmis olanlara tanınan ödeme kolaylıkları baska mesleğe girmis olanlara tanınmaz. Kredinin kesilmesine iliskin karar tarihinde stajyerin kredi borcunun tamamı muaccel hale gelir. Sorusturmada, Avukatlık Kanununun sorusturma yöntemine ve savunma hakkına iliskin kuralları uygulanır. Sorusturma sonucunda verilen raporda, kredi basvurusunun yapılması asamasında yapılan beyanların aksi saptandığında stajyer hakkında disiplin kovusturması açılır. Kredi Borcunun Ödenmesi Madde 19 — (Değisik:RG-22/10/2005-25974) Stajyerin kredi borcu, staj bitim tarihinden itibaren yirmidört ay sonra muaccel hale gelir. Bu Yönetmeliğin 18 inci maddesi uyarınca hesaplanan toplam borç muacceliyet tarihinden itibaren kredi kullanım taksit sayısını geçmemek kosulu ile aylık taksitler halinde geri ödenir. Toplam borcun muacceliyet tarihinden önce tamamen geri ödenmesi durumunda herhangi bir faiz talep edilmez. Kredi borcundan, kefiller de müstereken ve müteselsilen sorumludur. Avukatlık Kanununun 25 inci maddesi nedeniyle uzatılan staj süreleri, kredi geri ödeme baslangıç tarihinin belirlenmesinde dikkate alınmaz. Stajyerin, staj sonrası avukatlık dısında baska bir mesleğe girmesi halinde, kredi borcunun tamamı avukatlık dısındaki mesleğe giris tarihinde muaccel hale gelir, avukatlık mesleğine girmis olanlara tanınan ödeme kolaylıkları baska mesleğe girmis olanlara tanınmaz. |
||
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Etiketler |
| baro, geri, kredisi, odeme, staj |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|