Memur Rehberi - Forum  

Go Back   Memur Rehberi - Forum > Kamu Personeli > Avukatlık Hizmetleri

Avukatlık Hizmetleri Avukatlık hizmetleri sınıfında yer alan memurların bilgi alışverişinde bulunabildikleri platformdur

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12-01-2010, 07:22   #1 (permalink)
Kıdemli Üye

ilahicenneti is on a distinguished road
Standart Baro Staj Kredisi Geri Ödeme

Borcun muacceliyeti ile ilgili yönetmelikte değişik hükümler var. Kamu kurumunda avukat olduğum için baro kaydımı sildirmiştim ve baroporttan geri ödeme bilgilerime ulaşamayınca farkettim. Acaba muaccel olmuş mudur diye tereddüte düştüm. Kamu avukatları baroya kayıtlı olmasa da yada stajdan sonra hakimlik mesleğine geçenler için böyle bir muacceliyet sözkonusu değil

Bilgilerinize...

Kredi Borcunun Ödenmesi

Madde 19 — (Değisik:RG-22/10/2005-25974)

Stajyerin kredi borcu, staj bitim tarihinden itibaren yirmidört ay sonra muaccel hale gelir. Bu

Yönetmeliğin 18 inci maddesi uyarınca hesaplanan toplam borç muacceliyet tarihinden itibaren kredi kullanım

taksit sayısını geçmemek kosulu ile aylık taksitler halinde geri ödenir. Toplam borcun muacceliyet tarihinden

önce tamamen geri ödenmesi durumunda herhangi bir faiz talep edilmez.

Kredi borcundan, kefiller de müstereken ve müteselsilen sorumludur.

Avukatlık Kanununun 25 inci maddesi nedeniyle uzatılan staj süreleri, kredi geri ödeme baslangıç

tarihinin belirlenmesinde dikkate alınmaz.

Stajyerin, staj sonrası avukatlık dısında baska bir mesleğe girmesi halinde, kredi borcunun tamamı

avukatlık dısındaki mesleğe giris tarihinde muaccel hale gelir, avukatlık mesleğine girmis olanlara tanınan

ödeme kolaylıkları baska mesleğe girmis olanlara tanınmaz.

Kredinin kesilmesine iliskin karar tarihinde stajyerin kredi borcunun tamamı muaccel hale gelir.

Sorusturmada, Avukatlık Kanununun sorusturma yöntemine ve savunma hakkına iliskin kuralları

uygulanır.

Sorusturma sonucunda verilen raporda, kredi basvurusunun yapılması asamasında yapılan beyanların

aksi saptandığında stajyer hakkında disiplin kovusturması açılır.

Kredi Borcunun Ödenmesi

Madde 19 — (Değisik:RG-22/10/2005-25974)

Stajyerin kredi borcu, staj bitim tarihinden itibaren yirmidört ay sonra muaccel hale gelir. Bu

Yönetmeliğin 18 inci maddesi uyarınca hesaplanan toplam borç muacceliyet tarihinden itibaren kredi kullanım

taksit sayısını geçmemek kosulu ile aylık taksitler halinde geri ödenir. Toplam borcun muacceliyet tarihinden

önce tamamen geri ödenmesi durumunda herhangi bir faiz talep edilmez.

Kredi borcundan, kefiller de müstereken ve müteselsilen sorumludur.

Avukatlık Kanununun 25 inci maddesi nedeniyle uzatılan staj süreleri, kredi geri ödeme baslangıç

tarihinin belirlenmesinde dikkate alınmaz.

Stajyerin, staj sonrası avukatlık dısında baska bir mesleğe girmesi halinde, kredi borcunun tamamı

avukatlık dısındaki mesleğe giris tarihinde muaccel hale gelir, avukatlık mesleğine girmis olanlara tanınan

ödeme kolaylıkları baska mesleğe girmis olanlara tanınmaz.
ilahicenneti isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Bookmarks

Etiketler
baro, geri, kredisi, odeme, staj

Seçenekler
Stil