Memur Rehberi - Forum  

Go Back   Memur Rehberi - Forum > Kamu Personeli > Askeri Personel

Askeri Personel Milli Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Kuvvet Komutanlıklarında görevli Subay, Astsubay, Uzman Jandarma ve Uzman Erbaşların bilgi alış verişi yaptığı platform

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07-01-2010, 04:01   #1 (permalink)
Hızlı Üye

aassaa is on a distinguished road
Standart sn umur talu nun 24 eylül köşe yazısı (habertürk)

BEN susayım, mektuplar konuşsun:
* * *
"Sayın Umur TALU;
Toplumun kanayan yaralarına değindiğiniz yazılarla birçok insanın çözüm bekleyen konularını gündeme taşıyarak sonuçlanmasına verdiğiniz katkılardan dolayı teşekkürlerimi iletmek isterim.
Bir konunun çözüme ulaşmasının, daima gündemde tutulmasına bağlı olduğu hepimizce bilinmekte.
Aralık 2008 tarihinde askeri öğrenci tazminatları ile ilgili yazdığınız 'Kefalet ve kefaret' başlıklı yazınız gerçekten bizlerin yüreğine su serpmişti.
Kara Kuvvetleri adına okuyan çocuğumun 4 yıllık askeri öğrenci olarak okuduğu Askeri Lise'den ayrılırken istenen tazminat miktarı 56 milyar liradır. Aynı tarihte, aynı sıralarda Hava Kuvvetleri adına okuyan bir öğrenci için ise 20 milyar lira tazminat talep edilmiştir. Sizin de belirttiğiniz gibi biz bir bedel ödenmesin demiyoruz, ancak makul bir değeri olması gerektiği kanısındayım.
Ben bir öğretmenim ve 20 yıllık emeğimden sonra ayrılacak olsam devletimizin bana vereceği tazminat 20 milyar lira. Yıllarınızı verdiğiniz bir işten ayrılırken alacağınız tazminatla, hayatın daha başında bulunan ve daha istikbalini kazanmamış, bundan sonra da kazanmak için birçok şeyimizi feda edeceğimiz çocuğumuz için istenen tazminat 56 milyar lira.
Bizlerin bu konuyu Meclis'e, siyasilere taşıma imkânımız bulunmamakta. Sizler bunu rahatlıkla yapabilecek konuma, ortama sahipsiniz. Lütfen gündemden düşmemesi için siz ve değerli gazetecilerin, TV kanallarının konu üzerinde hassasiyetle durmasını ve takipçisi olmanızı istirham ederek yaşamınızda ve çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Saygılarımla.
Bir anne."
* * *
"Türk Silahlı Kuvvetleri'nin emekçi kesimi olan astsubaylar, yıllardır her konumda uğradığı eşitsizlik ve adaletsizlikler karşısında artan bir tepki vermeye başladı. Astsubaylar için yıllardır mücadele veren Emekli Astsubay Ersen Gürpınar:
Yıllarca sustuk, susturulduk. Bazen kurumumuza saygımızdan 'Kol kırılır yen içinde kalır' dedik. Kurumları yıpratanlar, haksızlıkları yazanlar değil, yapanlardır gerçeğine rağmen sorunlarımızın istismarına izin vermedik.
Ama bizim vatanseverlik duygularımız istismar edildi. Hangi adalet ve değer yargısı bu kadar
ağır koşullarda görev yapan, sorumluluk alan 'astsubaylar'ı ilköğretim mezunu mehter takımı elemanıyla aynı derecede göreve başlatır, sosyal ve ekonomik haksızlıklara uğramasına izin verir.
Biz imtiyaz talep etmiyoruz! O halde bu direnç neyin nesi? Bu önyargı ne zaman sona erecek? Bizim akan kanımızı Şaşal suyu mu zannediyorlar?
Sonuç alıncaya kadar haykırmaya devam edeceğiz. Hakkımızı Hint'te de, Yemen'de de, okyanus ötesinde de, AİHM'de de olsa almaya kararlıyız. Ama istiyoruz ki, bunun onurunu uğrunda ölmeye yemin ettiğimiz kurumumuz yaşasın.
Yasal temsilcimiz TEMAD'ın etkin yasal eylemlerini beklerken biz de ferdi ve küçük gruplar olarak sesimizi eylemlerle duyuracağız!
İlk adımı yürekli bir kardeşim, E. Asb. Sn. Tuncer Küçük gerçekleştirecek, Merzifon'dan Ankara'ya yürüyecek. Gönlümüz onunla. Güzergâhındaki TEMAD şubelerinin ve arkadaşlarımızın manevi desteklerini bekliyoruz . Arkadaşımızın çadırı, sırt çantası gibi ihtiyaçlarını biz karşılayacağız.
Birçoğumuz onu tanımıyor.
Emekli astsubay kimliğini zaten Genelkurmay'da ilgililer de unutmuş!
O, elinde asası, gönlünde haksızlıklara isyan ile yürüyecek.
Göğsünde; 'Adalet, eşitlik ve insan onuruna saygı'; sırtında 'Astsubaylar, ordunun Kunta Kinte'si değil' yazısı, Merzifon'dan Ankara'ya, sağlık sorunlarına rağmen yürüyecek.
300 km, 300.000 metre, yüz binlerce adım.
O, tek yürüyecek ama her adımda yüz binlerin yürekleri onunla birlikte, haksızlıklara isyanımız aynı nefeste olacak."
aassaa isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Bookmarks

Etiketler
eylul, haberturk, kose, nun, talu, umur, yazisi

Seçenekler
Stil