711 Nöbeti
|
|  |
711 Nöbeti yada taşradaki arkadaşların tabir iile tuvalet nöbeti...
İşin özünü tam araştırmadım ama bu nöbet çıktığında sanırım adliyeler nispeten daha küçük,bir iki katlı oda sayısı bir elin parmaklarını geçmeyen sayıdaymış ve böyle bir kanun çıkarılmış,
Peki şimdi durum aynı mı? Mesela benim çalıştığım adliye nerden baksanız üç binkişilik bir adliye,oda sayısı koridor sayısı akılda tutulmaz,
Bilmeyenler için bu nöbeti biraz açalım o gün 711 nöbetçisi olan zabıt katibi,kanuna göre, tüm odaların anahtarlarını alacak tek tek odaları ve diğer yerleri tuvalet vs gibi gezecek,açık su ışık vs varsa kapatacak kapatamadıklarını ilgililere bildiricek ayrıca tüm odalardaki gereksiz kağıtları bir yere götürüp orda imha edecek vs vs vs
Şimdi neresinden tutsak elimizde kalıyor,bu kanun varsa neden bütün adliyelerde uygulamıyor,yok bu kanun demode olduysa neden bizim adliyede uygulanıyor,
Düşünün bir bayan memur üç binkişilik bu adliyede herkes gittikten sonra tek tek bütün odaları dolaşıp,şu yukardaki yazılanları yapacak,
İşin garibi bunu yaparken bayan erkek ayırılmadığı gibi, akşamın zifir karanlığında yönümüzü bulmak için ne bir fener,yada olur ya burası adliye başımıza birşey gelirse kendimizi korumak için nede bir silah vs hiçbirşey vermiyorlar,yanlış anlaşılmasın versinler gibi bir iddiam yok sadece durumun vahimiyetini anlatmak istedim,
Demem o dur ki bizim teşkillatta miladı dolmuş o kadar konun ve içtihat varki neyse
|