TBMM'de CTE personeli konuşuldu
|
|  |
17.12.2009 tarihinde TBMM’de Adalet bütçe komisyon görüşmeleri sırasında İnfaz ve koruma memurları ile diğer ceza infaz kurumu personelinin sıkıntıları da gündeme gelmiştir. Bu konuyu gündeme getiren milletvekillerinin konuşma metinleri aşağıda verilmiştir.
Ak Parti Grubu Adına,
Bursa Milletvekili Ve Adalet Komisyon Üyesi Mehmet Tunçak’ın Yapmış Olduğu Konuşma:
…………………………………………………………………………………
Ceza infaz kurumlarımızda, 28.846 personel bulunuyor. Bunlar infaz koruma memurları, başmemurları, öğretmenler, sosyal çalışmacılar, psikologlar, veterinerler, mühendisler, müdürler… Ayrıca denetimli serbestlik ve yardım merkezlerinde de 1.297 personelimiz bulunuyor. Burada, personelden bahsetmişken altını özellikle çizmek istediğim bir husus var. Burada özellikle vefakâr ve fedakârca görev yapan, devletin en önemli kişilerinden, devletin yüzünü en önemli şekilde temsil eden kişilerden olan Ceza ve İnfaz Kurumları ile Tutukevleri ve İşyurtları Kurumu personeline çok teşekkür ediyoruz. Başta Genel Müdürlerine çok teşekkür ediyoruz. Özellikle de fazla mesai ve özlük haklarının iyileştirilmesi konusunda önemli gayretlerin sarf edildiğini buradan ifade etmek istiyorum. Bu konuda Sayın Bakanımızın hassasiyetine fevkalade teşekkür ediyorum. En azından bir polis ya da bir uzman çavuş mertebesinde özlük haklarının oluşturulmasının fevkalade önemli olduğunu düşünüyorum. ………………………………….
|