Memur Rehberi - Forum  

Go Back   Memur Rehberi - Forum > Kamu Personeli > 4/C'li Personel

4/C'li Personel Kamu kurum ve kuruluşlarında, 4/C statüsünde çalışan personelin bilgi alış verişinde bulundukları platformdur

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09-01-2010, 11:47   #1 (permalink)
Hızlı Üye

erdosida is on a distinguished road
Standart 4/B'li Öğretmenler! ''Kadromuzu İstiyoruz'' Kampanyası

KAMUOYUNA
26/12/2008 tarihinde MEB Eski Bakanı Hüseyin Çelik bir T.V proğramında tüm 4/B'li sözleşmeli öğretmenlerin hizmet bölgelerine göre kadroya geçirileceklerini açıklamış fakat bu düzenlemelerin ne zaman olacağını,ne şekilde olacağını ayrıntılı bir şekilde açıklamamış biz sözleşmeli öğretmenlerin ise; umutla kamuoyuna yapılan bu açıklamanın, resmiyet kazanmasını istiyor ve tüm sözleşmeli öğretmenler olarak ayrımsız,şartsız ve koşulsuz siyasi yatırımların kurbanı olmaksızın bakanlığımızın bu yanlış uygulamayı bir an önce kaldırıp sözleşmeli öğretmenlerin diğer öğretmenler gibi kadro birliğinde tek 'ÇATI'altında olmasını geleceğimiz ve ülkemiz adına istiyoruz.
********************Sözleşmeli Öğretmenlerin Kadroya Alınması İçin T.B.M.M'ne Dilekçe Örneği*******************
TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ'NE
ANKARA
Öğretmenlik daimi ve süreklilik gerektiren bir meslektir.Sözleşmeli öğretmenlik uygulaması Anayasa'nın başlangıç dahil,1.2.10.11.42.49.51.70.128.161.162'nci maddelerine aykırıdır.Bu nedenle de statümüz Anayasa Mahkemesi'nce de görüşülmektedir.Eğitim-Öğretimin daha verimli ve sistemli işleyebilmesi için öğretmenlik mesleğinin tek çatı altında toplanması,kadrolu ve iş güvenceli olması gerekmektedir.Bu nedenle,sözleşmeli öğretmenlik uygulamasının kaldırılmasını ve şu an sözleşmeli olarak 4/B kapsamında çalışan öğretmenlerin,daha önceden 218 bin geçici işçinin kadroya geçirilmesi çalışmaları gibi,bu çalışmalara dahil edilmesini,MEB'de sözleşmeli olarak çalışan öğretmenlerin durumlarına uygun öğretmen kadrolarına geçirilmesi,geriye dönük hizmetlerininde hesaplanarak 4/A kadro olarak birleştirilmesini,meclis Eğitim Komisyonumuzun tekrardan yasa teklifi olarak 'sözleşmeli Öğretmenlerin'kadroya geçirilmesi yönünde eğitim birliğimiz için yüce meclisimizce ele alınıp, bir an önce görüşülmesini, ülkemiz menfaati ve gelceğimiz adına istiyorum.
Gereğinin yapılmasını arz ederim.
erdosida isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Bookmarks

Etiketler
4 bli, istiyoruz, kadromuzu, kampanyasi, ogretmenler

Seçenekler
Stil